VIDEO: EF REUNION PARTY 2012!!!

Hadde det helt utrolig på reunion i helg. FOR EN GJENG! Seriøst folkens, dra på språkreise, dere får møte så mange bra folk, det er helt utrolig! Om jeg hadde hatt mulighet hadde jeg helt klart reist igjen, HELT KLART. Åh har så lyst!! Florida folket - dere er best, kunne seriøst ikke møtt bedre folk på en språkreise! Om du fortsatt har spørsmål, enten ang. reunion eller språkreisen min/EF generelt er det bare å spørre. Og om du har tenkt deg på språkreise eller kjenner noen som reiser så for guds skyld, skriv opp navnet mitt når dere bestiller og får spørsmålet "Har et EF Crew anbefalt deg denne pakken". Gjør dere det får dere rabatter !

SPØRSMÅL ELLER KOMMENTARER TIL VIDEOEN??

-Turi

2 kommentarer
04.10.2012

EF REUNION PARTY 2012


Heihei!
Her kommer bildene fra EF sitt Reunion Party hvor Alexandra Joner og en av Maltas beste dj'er underholdt oss! Var litt skuff at Alexandra var så kort , men pytt pytt! Jeg storkoste meg med folk jeg har savnet helt utrolig mye, det har vært så deilig å møte de igjen! Har nesten ikke ord! Om litt stikker vi på slottet og på Hard Rock Cafe for å spise litt før vi drar hjemover ... :((


Alexandra og danserene!

EF learn a language!Bjørnar, Ida, Carina, Lema, Ingro, Zeid (EF staff) og meg :-) Zeid er han som valgte at jeg skulle vinne tur til Florida i sommer, tusentusentusen takk!


Julenisse i Malta YO  :P


UNA <3<3<3<3<3

Kisskisskiss
Random italiensk venn av Giacomo og Giacomo som er en italiener som var i Florida med oss i sommer!


Una og Andrea <3

The two italian guys who came all the way to Norway just to be at our reunion +++

Aaaaaww!!!


Lene (roomie), Andrea, Ida (roomie) og moooooi

Giacomo og Marco som bestemte seg for å komme til Norge for å være med på reunion, sykeste!


Heheh Ida satte fast strømpebuksen i reguleringen!

HVORDAN VAR DIN KVELD I GÅR?

-Turi

5 kommentarer
30.09.2012

JEG HAR RABATTER PÅ SPRÅKREISER!


Heihei!
Vil bare komme med en nyhet til dere! Om du har lyst til å reise på språkreise, men nøler litt på grunn av prisene. Ikke fortvil kjære deg, om du skal bestille språkreise så har jeg rabatter! Eneste du trenger å gjøre er å nevnet mitt navn (Turi Nordengen) under spørsmålet "Har et EF Crew anbefalt dette programmet for deg?" og du skriver inn mitt navn får du rabatter! Og man klager vel ikke på rabatter? Jeg anbefaler alle å reise på språkreise, det er verdt absolutt alle penga! Sommeren min i Florida blir aldri glemt! For mer informasjon om de forskjellige kursene gå inn på http://ef.no/lt/

Om det er noe du ønsker å spørre meg og kan jeg kontaktes på turinordengen@hotmail.com :-)  En siste ting før jeg avslutter her, om du ønsker å bestille en brosjyre helt gratis kan du gå inn >HER< og fylle inn skjemaet du ser til høyre :-) So get out there everyone!-Turi

 

//reklame

7 kommentarer
31.08.2012

SVAR SPØRSMÅLSRUNDE FLORIDA: Etternølerne


Heihei!
Her er siste del av spørsmålsrunden ang. språkreisen min til Florida. Det er selvfølgelig mulighet til å spørre meg flere spørsmål, men dette bør dere da ta personlig med meg. 

Om man velger classic i stedet for international, kommer man på samme sted som du var på?
Var ingen som gikk på classic kurs der jeg var som jeg vet. Jeg vil ikke anbefale dere å reise på classic, ha litt bein i magen å reis på international i stedet! Myyeee kulere å få venner fra andre land, og dessuten lærer du mye mer språk da :-)  

Må man fremføre ting foran andre, eller slipper man det hvis man har fremføring frykt?
Man må desverre snakke litt foran andre da man er på språkreise, men det er ingen big deal og ingen dømmer deg om du sier noe feil. Bare tenk at dette er en flott mulighet for å lære mer, er ikke noe å være redd for! :-)  Hvis du absolutt ikke vil fremføre anbefaler jeg deg å si ifra til læreren din enten før eller etter time. 

Tror du dem som har lese- og skrivevansker også kan dra på språkreise? 
Ja, det tror jeg ikke er noe problem i det hele tatt :-)  

Må man være flink i engelsk for å dra på språkreise?
Nei, du kan reise uten å kunne noe engelsk i det hele tatt!  

Hvilket nivå på engelsken kom du på? 
Jeg kom på nivå 5

Er de norske lederene med i skole timene?
Nei på skolen er det kun lokale lærere aka lærere fra der du er. 

Fikk du god kontakt med noen av lederene?
Skjønner ikke helt hva du mener når du sier "god kontakt", men nesten alle lederene var åpne og dritkule så tror mange føler de fikk god kontakt med mange av lederene. Om du har lest Tuva og Therese sin blogg har du sikkert fått med deg at de fikk god kontakt med Bill og Lindsey for eksempel :-)  


Dette er Alex, han var min leder. Kan si jeg fikk ganske god kontakt med han egentlig, snakket om mye rart han Una og jeg i løpet av de bussturene vi hadde ;-) Hahah! 

Lå det andre hotell i nærheten?
Ja, det lå hotell over alt ved stranden der vi bodde.  

Kunne du tenkt deg å bo i Florida eller USA?
Ja, det kunne jeg definitivt tenke meg, og Florida ligger ikke dårlig an heller ;-) Tenker blandt annet på utveksling til neste skoleår, så skal i møte med rådgiveren så fort som mulig etter skolestart. Er nemlig litt vanskeligere med utveksling da man skal gå media, men det er ikke umulig heldigvis! :-D  

Hvor langt unna deg bor de du ble best kjent med?
Heldigvis så bor personen jeg ble desidert best kjent med bare en halvtime unna meg, mens resten er alt fra 2 timer i bil til at jeg må ta fly helt til stavanger for eksempel :(  

Hvem satt du med på flyet til USA?
Fra Oslo til London satt jeg med Petter og Ingrid (om jeg ikke husker helt feil) og fra London til Miami satt jeg med Therese og Tuva også kjent som norges mest leste bloggere TCMN og Tuvaw og i mine øyne to dritkule jenter! Hjem igjen satt jeg med Malin til London og Silje og Bjørnar fra London til Norge :-)
Reiseslitne og usminka Malin og meg, helløøøøv! 

Var det tilfeldig?
Ja, det var nok veldig tilfeldig, vi sjekket jo inn som enkeltpersoner og ikke som "gruppe" som hadde bestilt tur sammen (TROR JEG). Men alle kom med folk som reiste med EF så allerede på flyturen blir du godt kjent med mange! :-)  

Hvor gammel var den yngste som reiste på språkreisen?
Hmm, tror det yngste var de som er født i 1997 og de elsdte i 1994. 

Savne du din lille flørt?
Haha jaa, det gjør jeg ;-) Snakker også med han hver dag og jeg tror nok han har fått noen av de norske til å lære han norsk, haha! 


Hmm, I wonder what this is.. 

HVA SYNES DU OM SVARENE? 

Turi3 kommentarer
17.08.2012

EF CREW


Hallo!
Jeg er noe som heter EF crew. EF crew er noe alle som har reist med EF språkreiser kan bli. Det går ut på å samle inn poeng ved å få folk til å bestille brosjyrer og til og med eventuelt at jeg får noen av dere til å bestille språkreise! Om du er en av de som vil bestille en språkreise og nevner navnet mitt under spørsmålet "Har et EF Crew medlem anbefalt deg dette programmet for deg?" når du bestiller din EF reise VIL DU FÅR RABATTER!  Om dere går inn på den siden >HER< kommer du til min crew side og du kan bestille brosjyrer gratis! Jeg anbefaler virkelig dette, for jeg vet at jeg har hatt den beste sommeren i mitt liv! 


Dette har vært en sommer fylt med masse glede, nye venner for livet, bading, shopping og mange spennende aktiviteter! Om ikke du har lest om min reise i Florida fra før kan du lese den under kategorien "Florida 2012" ! Og igjen; Bestill en brosjyre ved å fylle inn skjemaet til høyre på vedlagt link, spar penger og DRA, få sommeren du aldri kommer til å glemme! 

HAR DU BESTILT EN BROSJYRE?

-Turi

0 kommentarer
14.08.2012

UNBLOGGED PICTURES


Fikk et spørsmål om jeg kunne blogge noen bilder som IKKE var lagt ut på bloggen. Her har dere de! :-) 
Har jo tatt tusenvis av bilder da, men det her er de jeg har redigert som ikke har kommi ut! 

HVA SYNES DU OM BILDENE?

-Turi

 

6 kommentarer
13.08.2012

SVAR SPØRSMÅLSRUNDEN OM FLORIDA: Konklusjon


Det her blir faktisk ikke siste del av spørsmålsrunden, fordi det har kommi noen etternølere med veldig gode spørsmål som jeg synes skal få være med og bør bli svart på! Om det er noe dere lurer på så er det bare å spørre. 

Hvem savnet du mest mens du var borte? 
Kanskje litt stygt å si det, men spørsmålet er vel heller "hva". Savnet vespaen min helt sinnsykt. 

Var det godt å komme hjem til Norge?
Nei, det var ikke godt i det hele tatt, hadde jetlag, synes det var dritkaldt og kjempe-ensomt her hjemme. 

Følte du at du lærte mer språk på turen?
Jaaa! Hvettfall muntlig og jeg har blitt mye tøffere muntlig. Føler faktisk jeg lærte litt av alle språk, haha!  

Føler du at dette er en engangs ting å gjøre, eller ville du tatt en tur til? 
Dette er ingen engangs ting nei! Dette vil jeg igjen :-D 

Ville du ha dratt på språkreise med EF eller STS hvis du skulle ha dratt på nytt? 
Tror nok jeg ville reist med EF, da vet jeg på en måte hva slags rutiner det er.  

Er du fornøyd med turen? Ble den slik du tenkte deg?
Jeg er kjempefornøyd med turen! Den ble myeee bedre enn jeg trodde takket være fantastiske opplevelser og utrolige mennesker!  

Var det noe som var dårlig med turen eller noe du ville gjort annerledes? 
Vet ikke helt om det var noe dårlig, muligens på carwashen da det ble gitt litt forskjellige beskjeder ang. bruk av bikini, men ellers var det meste tipp topp! 

Hva er ditt beste minne fra turen?
Tror nok det må bli køen til Space Mountain i Disneyland eller da vi bestilte pizza for første gang alene! Vanskelig å skille mellom de to gitt. 

Hva likte du minst og mest med hele språkreisen?
Det jeg likte minst var nok den grusomme lange ventetiden i London på vei til Miami det beste må nok bli dagen vår i Universal. 

Hva var det morsomste, hva var det værste?
Det morsomste er vel egentlig hele opplevelsen, det værste var helt klart å reise... 

Vil du dra på språkreise igjen hvis du får mulighet?
Ja! Helt klart! Drømmedestinasjonen nå tror jeg er til California på surfe kurs eller tilbake til Cocoa Beach :-)  

NOE MER DU LURER PÅ?

-Turi


1 kommentar
12.08.2012

SVAR SPØRSMÅLSRUNDEN OM FLORIDA: Mat, venner, utflukter og fritid


Her kommer den delen der fritid, venner, mat og utflukter kommer! Har vært dødsfint vær i dag så ville ligge så lenge som mulig ute før jeg prioriterte bloggen i dag :((( Fikk også et spørsmål av en leser om hvorfor jeg blogger litt på norsk og litt på engelsk. Grunnen til at jeg blogger litt på engelsk er fordi etter reisen min i Florida har jeg fått veldig mange nye lesere som ikke skjønner bæret av norsk, de er spesielt fra Spania. 

 

Hvilke utflukter følger med i prisen? 
Med i prisen følger: Boat trip i Miami etterfulgt av gratis middag på Hard Rock Cafe, Downtown Disney (en liten "park" med maaaaange disneybutikker), Discobowling, dagstur til St. Augustine, baseball game, rulleskjøyter, kinotur, study day (tur til brannstasjon eller college, lederene bestemmer) og surf party som rett og slett er en BBQ på stranda og American Picnik. På American Picnik reiser vi til en park like i nærheten og har aktiviteter og spiser mat.


Hvilke utflukter måtte/kunne du betale for og hvor mye kostet de? 
Vi hadde 3 shoppingturer der hver av de kostet 10 dollar på grunn av buss. Water sports day som vi hadde hver torsdag (3 torsdager) som kostet 150 dollar for alle gangene der parasailing, surfing og kajakking var det som stod på planen. Disney Magic Kingdom og Universal Studios and Islands of Adventure som kostet 110 dollar hver, i Universal kan du kjøpe Express Pass noe som lønner seg spør du meg, dette kostet 106 dollar, men var HELT frivillig, var bare jeg som ikke gadd å stå i kø. EF discoen kostet 50 dollar, da er middag inkludert i prisen. Vannparken Wet'n'Wild kostet 50 dollar, men også der kan det være lurt å kjøpe Express pass altså, det er nemlig veldig varmt å stå i kø. I Wet'nWild koster Express Pass ca 40 dollar :-) Ellers ble det jo også arrangert ting som ikke stod på ukeplanen som Gokart (vet ikke pris), Alligator safari som kostet 25 dollar og noe som heter Sea World det kostet 75 dollar. Hvis det er fridag og mange nok som vil på shopping er det også mulighet for det, bare å snakke litt med lederene og de sender en buss eller to på shopping.  

Tilsammen blir alle aktivitetene som står på ukeplanen 500 dollar, noe som tilsvarer ca 3000 norske kroner. 


Deltok du på alle ekstra utfluktene?
Ja, jeg deltok på alle, bortsett fra at jeg valgte å ikke reise på den siste shoppingen fordi jeg var livredd for å handle meg helt blakk. Av de som ikke stod på ukeplanen valgte jeg å dra på Aligator Safari i stedet for SeaWorld i og med at ingen hadde meldt seg på det.  

Var det gøy på de aktivitetene som var inkludert?
Det blir hva du gjør det til, er det ikke det man sier? Jeg hadde det gøy på så å si alle aktivitetene, mens andre synes de var gøtkjedelige. Alle har hver sin mening, men kommer du til en aktivitet med et surt smil om munnen er det din egen holdning du må gjøre noe med.  

Måtte man betale de ekstra utfluktene før man dro, eller gjorde man det når man kom ned dit? 
Man bestiller ingen ting av aktiviteter før man drar ned. Ingen av oss visste noen særlig mere aktiviteter enn Disneyland før vi kom ned dit og fikk skjemaet med aktivitetene. Aktivitetene melder man seg på og betaler så fort man har kommet på resortet.  


 

Hadde du mye fritid til å bade, shoppe osv? 
Nei, jeg som var meldt på alt som var av aktiviteter fikk jo ikke så mye fritid. Men de som ikke var på aktivitetene kunne jo selvfølgelig gjøre hva de ville (bare lederen visste om det og synes det var greit). Ellers var det jo en dag her og en dag der, og en time her og en time der med fritid der vi fikk tid til å bade og sole oss. Jeg anbefaler selvfølgelig alle å være med på alle aktivitetene selv om det blir mindre fritid, mindre fritid mer opplevelse halloo!!!  

Møtte dere de som bodde i vertsfamilier? 
Ja på Surf Party og på EF discoen møtte vi de som bodde i vertsfamilier. 

Var det mange kjekke gutter der? 
Det var skuffende få kjekke gutter der desverre, men herregud så "gode" de var alle sammen! De var supersnille og supersøte alle sammen!

Hadde du en liten flørt? 
Ja det hadde jeg, han het Alex og var fra Spania.


 

Snakket du mye med flørtene til Therese og Tuva? 
Haha! Ja, jeg snakket jo med dem selvfølgelig, det er ikke SÅ mange som reiser til Florida på språkreise så alle snakker med alle egentlig. 


Hvordan var det å dra dit med Therese og Tuva? Hvordan var de som personer? 
Det var veldig gøy å reise med Tuva og Therese faktisk! De er to kjempeherlige personer begge to og jeg har ingenting vondt å si om dem. Den av de jeg kanskje fikk best kontakt med var nok Tuva, muligens fordi Therese sov hele flyturen til Florida og jeg ikke fikk snakket så mye med henne grunnet det? Haha, ikke vet jeg, jeg digger begge to! :-) 

Er det sånn at folk henger i grupper, eller henger alle sammen ganske mye?
Jeg vil si at det ikke var noe særlig grupper der. Alle hang så å si med hverandre og hadde ingen faste de hang med. 

Hvem ble din bestevennine der?
Una ble helt klart min bestevenninne der og jeg savner henne utrolig mye selv om vi bare bor en halvtime unna hverandre.  


 Hvordan var maten dere fikk? (god, dårlig) 
Forkosten var farlig god, lunsjen var god en gang i blandt. Spiste veldig mye salat og potetgull til lunsj. Når det gjelder middagen kommer det jo helt an på hvor vi spiste, men tror ikke jeg har noen dårlige middagsopplevelser for å si det sånn. 

Måtte dere kjøpe mye mat selv, eller fikk dere for det meste det dere trengte? 
Hmm, litt vanskelig spørsmål egentlig. Middagen er jo egentlig ikke inkludert i prisen tror jeg, men alikevell så fikk vi middag der et par ganger i uka tror jeg.  

Ble det mye junk food?
Altså jeg vil si nei, spiser mer junk food her hjemme for å si det sånn. Spiste på Mc Donalds en gang under hele oppholdet og på Burger King en gang. Jeg ser ikke på pizza som junk food, men vi spiste en del pizza. Savner pizzaen helt sinnsykt, kan de ikke åpne Dominos eller PizzaHut her a?  

Hva var ca. prisen på middag ogsånt der?
Ca. prisen på middag lå vel på ca 10-15 dollar på restaurant og hvis vi var 3 stykker som bestilte en pizza betalte vi 5 dollar inkl. tips. Noen ganger kjører bussene til restauranter med litt mer "kvalitet" (dette er selvfølgelig frivillig) og der kan det bli 20-30 dollar, men det er ingenting spør du meg.  


Var det dyrt for klær og sminke der?
Nei! Så billig at nå når jeg er hjemme klarer jeg ikke shoppe fordi jeg synes alt er så dyrt her.... 

Hva var det dyreste du kjøpte der?
Tror nok det var Victoria's Secret bikinien min som kostet 94 dollar til sammen.  

HVA SYNES DERE OM DAGENS SVAR?

-Turi

1 kommentar
11.08.2012

SVAR SPØRSMÅLSRUNDE FLORIDA: Hotel/resort, skole og nærområde


Heiaa! 
Her kommer del 2 av spørsmålsrunden, håper dere blir fornøyde i dag også! I morgen kommer delen om aktivitetene og utfluktene så stay tuned! 

// I will not translate this one either, tell me if there's something you want to know! :-) // 


Når fikk du vite hvilket resort du skulle bo på?
Dette fikk jeg vite så og si med en gang jeg fikk vite at jeg vant konkurransen. De andre hadde vel visst hva slags resort vi skulle bo på en stund allerede. Jeg vant jo ikke konkurransen før en og en halv uke før avreise. Tror de bruker samme hotell hvert år og det heter International Palms Resort Cocoa Beach.  

Hvordan var resortet?
Jeg synes ikke resortet kunne vært noe bedre, det hadde alt! Rommene var ikke så værst, bassenget var bra og utstyrt med poolbar med tidenes beste smoothies og milkshakes, det var mulighet for å spille tennis, volleyball og basket der og Mambos restauranten som ligger så og si på stranden hadde deilig cheeseburger som var billig! Det var også vaskemaskin og tørketrommel der, så om du reiser trenger du ikke ha med alt du har av klær og undertøy, pakk så lite som mulig! For de av dere som heller ikke ønsker å ha med egen pc så er det pc'r nede i lobbyen som hotellets gjester kan bruke gratis. Det er også en kiosk på hotellet som selger solkrem, is, brus, godteri og suvernirer :-)


Her spiller vi tennis, dødsvarmt, men dødsgøy! 
  

Måtte du dele dobbelseng med en tilfeldig person?
Haha morsomt spørsmål! I Miami så var vi 5 stykker på et firemannsrom, vi hadde jo ikke rukket å bli kjent med så mange enda så de to første nettene sov jeg i samme seng som Una, som da var en av de jeg nesten ikke hadde snakket med, men som dere sikkert har fått med dere ble Una og jeg kjempe gode venner og hun er langt i fra en random lenger! :-D  
Her er vi på rommet i Miami. 

Hvor mange var dere på ett rom?
På resortet i Cocoa Beach bodde vi to på hvert rom og min roomie var Una!  

Dere sov jo på forskjellige rom, kunne man velge selv hvem man ville dele rom med, og hvor mange måtte man være? Kunne man liksom bestemme det osv..?
I Miami fikk vi ikke bestemme rommene våre selv, men alle kom på rom med like nasjonaliteter og ca. lik alder som seg selv. Mens vi var i Miami måtte vi skrive på en liste hvem som skulle ligge på rom med hvem, men man kunne bare være to. Både Una og jeg reiste alene og vi hadde jo allerede delt seng i to netter så vi tenkte, hvorfor ikke være roomies resten av oppholdet? Vi hadde jo allerede da fått ganske god kontakt. Vi skrev på listen at vi ville ligge på rom sammen og voila vi lå på rom sammen i fire uker.  

Hadde dere do og dusj på rommene deres?
Ja vi hadde do og dusj på rommene våre, kjøleskap og aircondition som til og med jeg forstod meg på! Man har ikke felles bad sånn som i  for eksempel California på campuset der :-)   

Er det lang til stranden fra der dere bor? 
Nei, stranden er ikke et steinkast unna hotellet en gang. Det er kjempepraktisk og stranden er helt nydelig! 


Her ser dere overgangen fra hotellet til stranda! Bare å gå gjennom restauranten Mambos så var du på den kritthvite sanda! 
Var det mange folk fra Florida som var på samme strand som dere?
Ja, stranda er for alle! Var både lokale der og folk fra andre steder der, men stranden er ikke overfyllt av masse folk, den er akkuratt passe! :-) Ganske gøy, for folk hører du ikke er amerikansk og de kommer bort og snakker med deg og er dødsinteresserte i hva du driver med, hvor lenge du har hatt engelsk og alt mulig sånn. Satt til og med også barnevakt for en random på stranden den ene dagen. Haha, folk er virkelig ikke sjenerte i USA. Hvor varmt var det der, sånn ca? 
Hmm det var vel rundt 30-40 grader celcius, men det kjennes utrolig mye varmere på grunn av det tropiske klimaet der, luften er liksom så tung og varm.  

Kan du fortelle litt om shoppingmulighetene og hvor ofte dere shoppet?
Jaaa!! Det skal jeg med glede fortelle om! :-) Det var ingen steder å shoppe sånn rett utenfor hotellet, men 10 minutter i buss førte oss til en butikk som heter Ron Jon. Det er en lokal surfebutikk som selger alt av bikinier, sko, suvernirer, surfebrett, longboard, klær osv! Kjempekul butikk som alle burde dra innom! Ellers var det optional shopping days. Det var shopping hver tirsdag og da dro bussene inn til litt større kjøpesenter og outlets i Orlando. Bussturen tok en og en halv time, men det går fort med godt humør. Kjøpesenterene vi dro til var Florida Mall, Millenium og Premium Outlets. Er ikke helt sikker på sistnevnte siden jeg valgte å ikke være med dit. Ellers var vi jo også i St. Augustine, der var det også litt shoppingmuligheter og da vi reiste hjem igjen var vi innom Dolphin Mall i Miami i og med at vi hadde så god tid. 
Er Victoria's Secret og/eller Topshop i nærheten? 
Nei, ingen av de nevnte lå i nærheten av hotellet. Victoria's Secret er å finne på de fleste kjøpesenter/outlets og Topshop så jeg faktisk ikke i det hele tatt mens jeg var der. 

Er det langt til skolen fra der dere bor?
Nei, skolen er i andre-etasjen over resepsjonen. Med andre ord så lå skolen på hotellet.  

Hvordan var skolen?
Skolen var egentlig helt grei. En skoledag varer fra 9-12:15 på tirsdag, onsdag og fredag og 13:30-17:00 på torsdager. Da hadde vi først engelsk-time som noen ganger var så kjedelig at jeg holdt på å dø, men også noen ganger så gøy at jeg også holdt på å dø haha! Deretter hadde vi "break" i en halvtime for så å ha kulturklasse, det var dette som var det morsomste spør du meg. I engelsken lærte vi gramatikk og snakket mye engelsk, hørte på tekster laget brosjyrer som omhandlet forskjellige ting og fremførte det. I kulturklassen snakket vi om amerikansk kultur og sånn, lærerene våre var også så snille at de hadde laget et helt Thanksgiving måltid til oss så vi skulle få kjenne at all amerikansk mat ikke var fast food. De andre klassene lekte veldig mye og ble veldig gode i engelsk bare av å leke! :-) Hvert nivå passer for hver og en.  

Måtte du snakke høyt om deg selv i timen ellernoe?
Nei, eller det eneste vi gjorde var å si navnet vårt, hvor vi var fra og hva slags hobbyer vi hadde. 

Måtte dere lese høyt og ha framføringer?
Ja, vi måtte lese høyt og besvare oppgaver foran klassen, men tror det bare var vi som gjorde det på den måten. Vi hadde også framføringer som for eksempel moteshow, skulle prøve å "selge" ting osv. Det var vel egentlig det som var det morsomste med skolen, det var så gøy å se hvor flinke alle sammen var og at folk turte å dra den helt ut! Skulle seriøst ønske noen filmet moteshow visningen til Elsa og meg så dere fikk sett den! 


Car Washen var forresten en del av skolen. Plakatene lagde vi i timen :-) Her ser dere Elsa, Ingrid, Maria og Nidhi sin fantastiske plakat! 

Hvordan var placement testen? 
Jeg synes selv at placement testen var veldig enkel, det var en multiple choice prøve (avkrysning) og du hadde 3 eller 4 svaralternativer. På placement testen var det også en lytteoppgave som også var generelt enkel, det var avkrysning der og så det gikk fint som bare det, var ikke noe å grue seg til akkurat. Den prøven som var værst var vel egentlig sluttprøven for å se om vi hadde forbedret oss. Den var dødsvanskelig...   

Hvordan var reglene? 
Vi måtte forholde oss til Florida's lover, EF sine regler, bussregler, skolerelger og samt hotellets regler. Det var egentlig ikkenoe stress spør du meg. Vi hadde innetid klokken 23.00 på hverdager og 24.00 i helger, det var vel kanskje den viktigste. Vi var også nødt til å møte tidsnok hele tiden. Om dere vil ha litt mere input på reglene så må dere si ifra, dette innlegget blir så langt om jeg skal skrive ned alt.

Synes du det ble for lenge med så mange uker? 
NEI!  

 

NOE DERE FØLER DERE IKKE FIKK SVAR PÅ?

-Turi

3 kommentarer
10.08.2012

SVAR PÅ SPØRSMSRUNDEN FLORIDA: Praktisk og reisen


Heihei! Nå kommer spørsmålsrunden der det praktiske rundt flyreisen, bagasje og det å reise alene kommer mest fram!

//Hi everyone!
I will not translate this to english, but ask me if there's anything you want to know. xoxo :* // 

 

Hva er egentlig EF språkreiser? 
EF språkreiser er rett og slett et av mange firmaer som "arrangerer" språkreiser, high school years osv. Dere kan lese mer om EF på www.ef.no... 

Hvor mange kilo baggasje var lov?
Det var lov å ha 24 kilo baggasje begge veiene.  

Hva lønnet det seg å pakke med seg, og hva var mindre nødvendig?
Det lønnet seg å ha med seg et badehåndkle, var badehåndkler ved bassenget der så var ikke nødvendig med flere. Det var også lurt å ha med seg paraply ;-) Noe som kanskje var litt mindre nødvendig å ha med seg var vel egentlig rettetang, det er ALLTID noen som har det med seg som du kan låne av.  

Var det noe du glemte å ta med deg til Florida? (hårføner, paracet etc...) 
Nei, jeg hadde husket alt jeg måtte ha med + litt ekstra haha! 

Hadde du overvekt? Hvor mye kostet det for overvekt og eventuelt en ekstra kolli? 
Jeg hadde hatt overvekt hvis ikke jeg skulle hatt en kolli til. Tror det kostet 60 dollar (360 kroner) for overvekt uansett hvor mye overvekt du hadde. Dette er jeg ikke helt sikker på da i og med at ikke jeg opplevde dette. For kolli kostet det også 60 dollar, det var dette jeg benyttet meg av.  

Hvor mye lommepenger hadde du med deg og hvor mye brukte du?
Jeg hadde egentlig ikke med meg noe spesielt av lommepenger. Planen var egentlig at far skulle overføre 2500 kroner i uken sånn som det stod det var anbefalt på EF sine sider, men i og med at vi måtte betale alle aktivitetene samtidig ba jeg han overføre 5000 med en gang så jeg kunne overleve de neste to ukene. Jeg kan si med en gang at det som stod anbefalt på EF sine sider var litt for lite. Etter fire uker brukte jeg 17 000 kroner tror jeg....  

Brukte alle ca. like mye lommepenger?
Det her er jeg ikke helt sikker på, men tror de fleste varierte fra 10 000kr-30 000kr. TROR JEG.  

Når bestilte du reisen?
Som mange av dere sikkert vet så bestilte jeg aldri reisen i og med at jeg vant den... Men de jeg har snakket med bestilte den på høsten. 

Betalte du hele språkreisen med en gang, eller delt opp i flere omganger?
Dette vet jeg heller ikke men spurte Susipusi om dette og hun sa: ehehehehe, tror det va delt opp, meen e isje sikker, mamma så betalte:P 

Hvordan var flyturen, og hvor lang var den?
Flyturen var ikke så lang og ille som jeg hadde forventet. Vi fløy først til London, noe som tok 2 timer, deretter til Miami som tok ca. 8 timer. Vi fløy med selskapet British Airways og det var kjempefine fly med tv-skjerm i seteryggen der du kunne velge om du ville se på film, tv-serier eller høre på musikk. De hadde også et veldig stort utvalg av filmer og serier.  

Hvor mange og lange mellomlandinger hadde dere? 
Vi mellomlandet i London både til og fra. Da vi skulle til Miami hadde vi 5 timer på flyplassen, noe som mest sansynlig bare var uflaks. Da vi skulle hjem igjen hadde vi ikke tid på flyplassen i det hele tatt og vi måtte løpe gjennom sikkerhetskontrollen i og med at gaten drev å stengte da vi landet.  

Reiste du alene? Hvordan var det?
Ja, jeg reiste alene og visste bare hvem Therese og Tuva var. Jeg var kjempenervøs og skrev faktisk et innlegg om dette natten jeg reiste. Det kan dere lese her: LINK 

Var det flere som reiste alene? 
Ja, det var ganske mange som reiste alene, var omtrent halvparten som reiste med noen og halvparten som reiste alene. Jeg vil anbefale å reise alene, føler liksom at da har du ikke noe valg i å bli kjent med noen, du må med en gang du kommer dit.  

Er det lett å få venner? 
Ja, det er kjempelett å få venner! Det er hvertfall ikke noe problem når du reiser til Florida. Vi var en liten gruppe i forhold til andre destinasjoner og alle sammen ble ganske tette og sammenspleiset. 

Var det gutter som reiste, og hvor mange? (fra Norge, Spania, Italia osv) 
I Norge virker det som om at språkreiser er mer en "jentegreie". I gruppa vår var 4 (inkludert lederen vår Sigurd) av 28 gutter, de guttene ble tatt godt vare på for å si det sånn! I den Italienske gruppen var Emma den eneste jenta, de var 17 italienere om ikke jeg tar helt feil.Blandt spanjolene og franskmennene virker det som om at fordelingen er litt lik, men tror muligens det bikker mot flest gutter der også, er ikke helt sikker da.  


Meg og Beeearnaar! En av de norske guttene! 

Hvor gamle var de fleste på språkreisen? 
Jeg tror gjennomsnittsalderen på språkreisen var de som var født i 1995 eller 1996 blandt alle landene. Tror alikevel ikke du vil føle deg liten og utelatt som 97'er eller 98'er av den grunn :-)  


Håper dere er fornøyde, den spørsmålsrunden her har tatt veeeeldig mye av min tid! Om det er noe du lurer på som omhandler det praktiske som du ikke får svar på her. Kontakt meg personlig vær så snill. 

-Turi

9 kommentarer
09.08.2012

SPØRSMÅLSRUNDE ANG SPRÅKREISEN


Hei! 
Nå kjører jeg i gang spørsmålsrunden der jeg svare på spørsmål om Florida og min språkreise der. Dere kan spørre om alt mellom himmel og jord innen dette emnet og jeg kommer til å svare på så mye jeg får til!

//Hi! 
in this post I will answer questions about my trip in Florida. You can ask whatever you want if it is related to my trip there! //   HVA LURER DU PÅ?

-Turi

26 kommentarer
03.08.2012

Gator safari


Hei! 
Ser det er en ting jeg ikke har hatt tid til å blogge, nemlig alligatorsafarien jeg var på på søndag! Det er kanskje noe av det ekleste og morsomste jeg har vært med på noen gang. Det fløy frosker, gresshopper og andre insekter over alt og vi fikk bare sett en vill alligator. Haha, huset der det var kiosk og suvernirbutikk er også kanskje det mest shabby huset jeg har sett noen gang. Det var som å gå inn i en skrekkfilm kafe ved siden av en somp!

//Hi!
It's one thing I've forgot to blog about, andt that's the alligator safari I was on sunday! It's some of the growsest, most disgusting and funniest thing I've ever been on. It flew frogs, dragonflies and other insects I don't know! We just saw one wild gator, and it was scary... Haha, and the house where they sold suvernires is one of the most shabbyest houses I've ever seen. It was like a house in a scary movie! 

A gator baby they had in a cage...
Three of the many frogs inside our boat!! This is where the frogs came from.... 


Our captain :-) HAR DU VÆRT PÅ EN FORM FOR SAFARI FØR?

-Turi

 

2 kommentarer
03.08.2012

AVREISEDAGEN


Hei!
På tirsdag klokken 07.00 (Florida) dro bussen inn til Miami og vi var nøde til å si hade til spanjolene og italienerene før vi måtte dra. Det var utrolig trist og helt ubeskrivelig hvordan det føltes å tenke på at sjangsen for å møte alle sammen igjen var kjempeliten. Bussturen tok 4 timer og da vi kom til Miami måte vi ta farvel med de franske. Kan ærlig talt si at det ikke var like fælt å si hade til de som det var å si hade til spanjolene og italienerene. Vi hadde veldig god tid så vi tok oss en tur på et kjøpesenter som heter Dolphin Mall i tre timer.

Da vi kom til flyplassen fikk vi hakeslepp alle sammen. Der var nemlig alle de italienske og spanske. Det var dritmerkelig og se de igjen for rett før vi gikk inn i flyplassen sa vi til hverandre at vi ikke må forvente å få treffe de igjen der, også gjorde vi det faktisk! Samtidig som vi var dritglade var vi også dritlei oss fordi vi måtte si hade enda en gang. Vi trodde ikke vi skulle på samme terminal så vi sa hade til hverandre alle sammen enda en gang. Også viser det seg faktisk at vi skal på samme terminal en gang til. Det var faktisk ikke noe gøy i det hele tatt å si hade til folk man er så glad i 3 ganger. Spanjolene sitt fly gikk først og dere kan tro det var fælt å se de gå inn i flyet for så å se flyet kjøre. De som jobbet på flyplassen så bare rart på oss siden alle sammen grein, men grine må vi da få lov til!

Flyet vårt var det neste. Flyturen varte i 8 timer og før vi satte oss på flyet hadde vi allerede reist i 11 timer. Jeg satt med Malin på flyet helt bakerst på en to-seter. Var ganske digg at det ikke satt noen ukjente med oss etter en så slitsom dag! :-) På flyet så jeg et par filmer, hørte på diverse musikk og tuslet litt rundt omkring. Sov faktisk bare 2 timer.

Hadde en mellomlanding i London og det var seriøst det mest stressende jeg har opplevd noen gang! Vi skulle egentlig ha greit med tid i London, men flyet vårt hadde av en eller annen grunn blitt 40 minutter forsinket så vi måtte løpe mellom gatene. I sikkerhetskontrollen stresset vi alle veldig og jeg hadde så mye teknisk med meg at jeg ble sist ferdig med å pakke ned igjen i vesken. Jeg hadde kontroll på hvor lederen vår var, så lukket jeg igjen veska og skulle til å gå til han, men plutselig hadde jeg ikke kontroll lenger. Han var borte. Jeg løp til den første jeg så som jobbet på flyplassen og spurte hvor jeg måtte gå for å finne gaten. Etter hun forklarte meg det kommer det en beskjed over høytalerannlegget om at de savner meg på flyet. Jeg spurter og har seriøst ikke vært så anpusten på lenge. Flyturen til Norge tok 2 timer og vi hadde da reist i 21 timer.

I Oslo manglet vi 14 av 28 kofferter og vi måtte styre med det. Mens vi styrte med det dro de som hadde fått kofferten sin og det var så fælt å si hade til de. Heldigvis er det lettere å treffe igjen de norske enn de fra Spania, Frankrike og Italia da. Men fortsatt, du har bodd fire uker tett med folk, da blir man VELDIG glad i de! Fra Gardemoen og hit tok det 1 time og reisen fra Florida til Brumunddal tok hele 24 timer. Jeg har hatt en ubeskrivelig sommer som jeg aldri kommer til å glemme. Om du har tenkt deg på språkreise, men er usikker fordi det er dyrt. DRA! Det er verdt hver eneste krone. Jeg anbefaler virkelig å dra til Cocoa Beach, Florida! 

//I'm sorry guys, but I don't have time to translate all this right now! The post is about the arrival and how sad it was :(( I miss you all! // 

Har planer om å sette igang en liten spørsmålsrunde ang. språkreisen. Noen som er intresserte? 


-Turi

5 kommentarer
02.08.2012

GET OUT THERE!


Halloo! 
På skolen har vi hatt et aldri så lite videoprosjekt, der vi skal putte inn bilder og videoer fra hva vi har gjort. Jeg var på gruppe med søte Elsa og Maria og videoen vår ble sånn her:

//Hello!
We had a project at school where we were supposed to put pictures or videoes from everything we've done in it. I was on group with cute Elsa and Maria and our video is like this: // 

Og folkens, det er ikke bare et prosjekt men også en konkurranse. Om dere kunne gjort meg en tjeneste å like videoen på youtube tror jeg både Elsa, Maria og jeg blir kjempeglade! Det tar dere så mye som 3 sekunder maks å trykke "thumbs up"!!!!!

//And people, this is also a competition so please do me the favour to click "thumbs up", it would make us so happy! Come on it will only cost you 3 secounds maximum to clilck it!//

HVA SYNES DERE OM BILDENE?

-Turi

1 kommentar
01.08.2012

THE LAST DAY


Hei! 
For øyeblikket er jeg faktisk hjemme igjen fra Florida.... Kommer til å skrive et eget innlegg ang. det, for det er litt spesielt. På mandag hadde vi graduation day, akkuratt sånn som du ser på film med hatter som man til slutt ender opp ed å kaste til værs. Er litt kult å ha en sånn hatt, selv om den var fryktelig ukledelig og bare datt av hele tiden! På graduationen fikk vi utdelt diplom, så på bilder fra turen og fikk kake. Det var så koselig å se alle bildene folk hadde tatt! 

Resten av dagen gikk bare til å gjøre hva vi ville, og dere kan jo gjette hva vi gjorde. Vi la oss ned ved bassenget og koste oss gløgg i hjel der! 

//Hi!
I'm finally home after a looooooong trip from Miami to Oslo... But anyway, on monday we had graduation day, just like the ones you see in american movies (allmost). We got a diplom, looked at pictures from the trip og got cake. We got the rest of the day free so we (the norwegians) decided to meet at the pool!//


 

-Turi

2 kommentarer
01.08.2012

GÅRSDAGENS ANTREKK: EF Disco Cocoa Beach

Kjole fra Forever 21! 

HVA SYNES DU OM ANTREKKET?

-Turi

6 kommentarer
30.07.2012

PARASAILING


Florida: klokken 10:25

Heihei!
For noen dager siden hadde vi vår siste sportsdag og da var det parasailing som stod på planen. Det var gøy da vi ble heist opp og da vi skulle ned igjen, var litt lenge å bare sitte i luften egentlig. Koselig var det uansett og nå har jeg endelig gjort det! Parasailing har jeg hatt lyst å gjøre ganske lenge nemlig. Nå er vannscooter det neste på min må-gjøre-i-vannet-aktivitet ! 

 

//HELLO! 
We had our last water sports day a couple of days ago and we were parasailing. It was fun, but it was boring that we didn't see anything in the water :((  //


HVA SLAGS VANNAKTIVITETER HAR DU GJORT FØR? (tube, vannski, vannscooter etc...) 

-Turi

9 kommentarer
29.07.2012

Play in the sandBare litt bilder vi tok for gøy under parasailingen mens i ventet på at den andre gruppen skulle komme tilbake! :-) 

HVA SYNES DU OM BILDENE?

-Turi

5 kommentarer
28.07.2012

FIRE STATION AND SKATING


Florida: 12:18

Heihei! 
Her om  dagen var vi på en omvisning på en brannstasjon, det var seriøst dødsvarmt. Noe lærte jeg i hvertfall og det er at brannstasjonene i USA er som brannstasjonene i Norge. Prikk like, seriøst. Senere på kvelden bar det til skjøytehallen. Det var gøy, men MYE vanskeligere enn å stå på vanlige skjøyter på isen. Følte meg skikkelig usexy med rumpa rett til værs for å prøve å holde balansen. Gøy var det hvertfall og jeg har veldig lyst til å prøve det igjen!

//Hi!!
A couple of days ago we went to a fire station nearby, and it was so hot there! Well, I did learn something and that was that the fire stations in the states look excactly like the ones in Norway. We also went to a skate hall. It was soooo fun, but still lots more difficult than skating on ice. I felt pretty unsexy with my ass in the air when I tried to not fall. Whatever, it was fun and I'm dying to do it again!//

Allmost all the people who's travelling with EF, I love you guys! 


Elsaaaaaa!!!!! 
Lema and Andrea! 


Gonzalo, me and Jaime! 


Nataliaaa <33

Bearnaaaaaar!! 


Taking a break, hehe


Prettyyy girls 


Natalia and Luca
Some of the norwegians! 


Carina, Andrea, Ingro and Ida! 


Marianne was my skating partner in the beginning, thanks for skating with meee! 

HAR DU STÅTT PÅ RULLESKJØYTER FØR?

-Turi

 

4 kommentarer
27.07.2012

Manatees vs. Cubs


Florida: 17:45

Hei! 
ARGH irriterer meg noe så grenseløst at jeg ligger så etter med blogging nå. MEN ANYWAY!! Vi har jo vært på baseballkamp. Var kanskje en litt "treig" sport, men vi gjorde det beste ut av det for å si det sånn! 

//Hi! 
We have been on a baseball match, I think it was a "slow" sport, but we (the norwegian girls) did the best out of it! //GO MANATEES!! 


Fear the sea coooow 


Since we couldn't kiss the manatees while we were kayacking we just had to kiss this one! 


Told you so Anette... 
Bearnar is so cute, I asked him why he was sitting with Bill and not the others. He said: "I saw he was sitting alone and I didn't want him to." AAAWW !! 


In to the match! 
Some of the norwegians + Bill and Lindsay two of the cool leaders here! 


Bill, Carina Lindsay an me with two of the players from Cubs. Thank you Natalia for getting us in! HAR DU SETT EN BASEBALL KAMP FØR?

-Turi

1 kommentar
26.07.2012
hits