MIN AMERIKANSKE HIGH SCHOOL OPPLEVELSE


Hei!
Okei, det er vel snart 6 uker siden jeg begynte på skolen her. Og det har absolutt IKKE vært lett. Man blir faktisk veldig sliten av å høre engelsk, snakke engelsk og skrive engelsk hele tiden, tro det eller ei. Det er helt sinnsykt mye lekser som man faktisk må gjøre, noe som er litt nytt for meg. I Norge var det jo på en måte frivillig å gjøre lekser. Ikke nok med at det er mye lekser i ukedagene, men lærerene liker faktisk å gi oss lekser i helgene også :-) KJEMPEGØY!

Heldigvis går det bedre nå som jeg er inne i rutinene, har venner som kan hjelpe meg litt og nå som engelsken går bedre og jeg får med meg mer i timen. Jeg vet ikke jeg om lærerene bare gir oss lekser nå i starten for at vi skal forstå at det ikke er ferie lenger eller hva det er. Så til dere kommende utvekslingsstudenter, ikke hør på alle som sier at High School er KJEEEEEMPELETT HERREGUD for du kan gå på en smell og tro du skal på ferie i ett år *sånn som meg, hehehe*....

Og om noen skoleleie norske elever, lærere eller andre voksne leser det her så skal dere vite at norsk skole rocker. Amerikansk skolesystem suger. Kan være jeg som er litt lat da, siden jeg ikke er vandt til å gå fra ett klasserom til ett annet eller ha pult og stol som sitter fast i hverandre. Seriøst jeg skjønner ikke greia med det. Det er helt sinnsykt ubehagelige stoler og pulter på skolen her, og klasserommene er så trange med alt for mange elever. Huff nok klaging, JEG HAR DET JO BRA, til tross for at standaren på skolen er noe jeg ikke er vandt til (heia det å gå på nye skoler de sister 4 årene).


Altså dette er 200 quad, vi er 6 quads altså "skolebygg" + the village. Som dere sikkert ser er det en uteskole, der jeg faktisk må gå utendørs for å komme meg fra klasserom til klasserom. Og det er faktisk litt varmt å gå ute i ørkenen i 40 grader for en nordmann som meg. Har blitt vandt til det nå da.

 

-Turi

2 kommentarer
19.09.2013

Nong sier:

det er jo utrolig fin der da :) møte du noen som også er fra Norge?<3


Turi i California sier:

Nong: Ja, vi er faktisk 4 jenter fra Norge til sammen på skolen :)


Legg gjerne igjen en kommentar:

hits