SVAR SPØRSMÅLSRUNDEN OM FLORIDA: Mat, venner, utflukter og fritid


Her kommer den delen der fritid, venner, mat og utflukter kommer! Har vært dødsfint vær i dag så ville ligge så lenge som mulig ute før jeg prioriterte bloggen i dag :((( Fikk også et spørsmål av en leser om hvorfor jeg blogger litt på norsk og litt på engelsk. Grunnen til at jeg blogger litt på engelsk er fordi etter reisen min i Florida har jeg fått veldig mange nye lesere som ikke skjønner bæret av norsk, de er spesielt fra Spania. 

 

Hvilke utflukter følger med i prisen? 
Med i prisen følger: Boat trip i Miami etterfulgt av gratis middag på Hard Rock Cafe, Downtown Disney (en liten "park" med maaaaange disneybutikker), Discobowling, dagstur til St. Augustine, baseball game, rulleskjøyter, kinotur, study day (tur til brannstasjon eller college, lederene bestemmer) og surf party som rett og slett er en BBQ på stranda og American Picnik. På American Picnik reiser vi til en park like i nærheten og har aktiviteter og spiser mat.


Hvilke utflukter måtte/kunne du betale for og hvor mye kostet de? 
Vi hadde 3 shoppingturer der hver av de kostet 10 dollar på grunn av buss. Water sports day som vi hadde hver torsdag (3 torsdager) som kostet 150 dollar for alle gangene der parasailing, surfing og kajakking var det som stod på planen. Disney Magic Kingdom og Universal Studios and Islands of Adventure som kostet 110 dollar hver, i Universal kan du kjøpe Express Pass noe som lønner seg spør du meg, dette kostet 106 dollar, men var HELT frivillig, var bare jeg som ikke gadd å stå i kø. EF discoen kostet 50 dollar, da er middag inkludert i prisen. Vannparken Wet'n'Wild kostet 50 dollar, men også der kan det være lurt å kjøpe Express pass altså, det er nemlig veldig varmt å stå i kø. I Wet'nWild koster Express Pass ca 40 dollar :-) Ellers ble det jo også arrangert ting som ikke stod på ukeplanen som Gokart (vet ikke pris), Alligator safari som kostet 25 dollar og noe som heter Sea World det kostet 75 dollar. Hvis det er fridag og mange nok som vil på shopping er det også mulighet for det, bare å snakke litt med lederene og de sender en buss eller to på shopping.  

Tilsammen blir alle aktivitetene som står på ukeplanen 500 dollar, noe som tilsvarer ca 3000 norske kroner. 


Deltok du på alle ekstra utfluktene?
Ja, jeg deltok på alle, bortsett fra at jeg valgte å ikke reise på den siste shoppingen fordi jeg var livredd for å handle meg helt blakk. Av de som ikke stod på ukeplanen valgte jeg å dra på Aligator Safari i stedet for SeaWorld i og med at ingen hadde meldt seg på det.  

Var det gøy på de aktivitetene som var inkludert?
Det blir hva du gjør det til, er det ikke det man sier? Jeg hadde det gøy på så å si alle aktivitetene, mens andre synes de var gøtkjedelige. Alle har hver sin mening, men kommer du til en aktivitet med et surt smil om munnen er det din egen holdning du må gjøre noe med.  

Måtte man betale de ekstra utfluktene før man dro, eller gjorde man det når man kom ned dit? 
Man bestiller ingen ting av aktiviteter før man drar ned. Ingen av oss visste noen særlig mere aktiviteter enn Disneyland før vi kom ned dit og fikk skjemaet med aktivitetene. Aktivitetene melder man seg på og betaler så fort man har kommet på resortet.  


 

Hadde du mye fritid til å bade, shoppe osv? 
Nei, jeg som var meldt på alt som var av aktiviteter fikk jo ikke så mye fritid. Men de som ikke var på aktivitetene kunne jo selvfølgelig gjøre hva de ville (bare lederen visste om det og synes det var greit). Ellers var det jo en dag her og en dag der, og en time her og en time der med fritid der vi fikk tid til å bade og sole oss. Jeg anbefaler selvfølgelig alle å være med på alle aktivitetene selv om det blir mindre fritid, mindre fritid mer opplevelse halloo!!!  

Møtte dere de som bodde i vertsfamilier? 
Ja på Surf Party og på EF discoen møtte vi de som bodde i vertsfamilier. 

Var det mange kjekke gutter der? 
Det var skuffende få kjekke gutter der desverre, men herregud så "gode" de var alle sammen! De var supersnille og supersøte alle sammen!

Hadde du en liten flørt? 
Ja det hadde jeg, han het Alex og var fra Spania.


 

Snakket du mye med flørtene til Therese og Tuva? 
Haha! Ja, jeg snakket jo med dem selvfølgelig, det er ikke SÅ mange som reiser til Florida på språkreise så alle snakker med alle egentlig. 


Hvordan var det å dra dit med Therese og Tuva? Hvordan var de som personer? 
Det var veldig gøy å reise med Tuva og Therese faktisk! De er to kjempeherlige personer begge to og jeg har ingenting vondt å si om dem. Den av de jeg kanskje fikk best kontakt med var nok Tuva, muligens fordi Therese sov hele flyturen til Florida og jeg ikke fikk snakket så mye med henne grunnet det? Haha, ikke vet jeg, jeg digger begge to! :-) 

Er det sånn at folk henger i grupper, eller henger alle sammen ganske mye?
Jeg vil si at det ikke var noe særlig grupper der. Alle hang så å si med hverandre og hadde ingen faste de hang med. 

Hvem ble din bestevennine der?
Una ble helt klart min bestevenninne der og jeg savner henne utrolig mye selv om vi bare bor en halvtime unna hverandre.  


 Hvordan var maten dere fikk? (god, dårlig) 
Forkosten var farlig god, lunsjen var god en gang i blandt. Spiste veldig mye salat og potetgull til lunsj. Når det gjelder middagen kommer det jo helt an på hvor vi spiste, men tror ikke jeg har noen dårlige middagsopplevelser for å si det sånn. 

Måtte dere kjøpe mye mat selv, eller fikk dere for det meste det dere trengte? 
Hmm, litt vanskelig spørsmål egentlig. Middagen er jo egentlig ikke inkludert i prisen tror jeg, men alikevell så fikk vi middag der et par ganger i uka tror jeg.  

Ble det mye junk food?
Altså jeg vil si nei, spiser mer junk food her hjemme for å si det sånn. Spiste på Mc Donalds en gang under hele oppholdet og på Burger King en gang. Jeg ser ikke på pizza som junk food, men vi spiste en del pizza. Savner pizzaen helt sinnsykt, kan de ikke åpne Dominos eller PizzaHut her a?  

Hva var ca. prisen på middag ogsånt der?
Ca. prisen på middag lå vel på ca 10-15 dollar på restaurant og hvis vi var 3 stykker som bestilte en pizza betalte vi 5 dollar inkl. tips. Noen ganger kjører bussene til restauranter med litt mer "kvalitet" (dette er selvfølgelig frivillig) og der kan det bli 20-30 dollar, men det er ingenting spør du meg.  


Var det dyrt for klær og sminke der?
Nei! Så billig at nå når jeg er hjemme klarer jeg ikke shoppe fordi jeg synes alt er så dyrt her.... 

Hva var det dyreste du kjøpte der?
Tror nok det var Victoria's Secret bikinien min som kostet 94 dollar til sammen.  

HVA SYNES DERE OM DAGENS SVAR?

-Turi

1 kommentar
11.08.2012

StinaV sier:

har lyst på å dra på språkreise :-D


Legg gjerne igjen en kommentar:

hits