SVAR SPØRSMÅLSRUNDE FLORIDA: Hotel/resort, skole og nærområde


Heiaa! 
Her kommer del 2 av spørsmålsrunden, håper dere blir fornøyde i dag også! I morgen kommer delen om aktivitetene og utfluktene så stay tuned! 

// I will not translate this one either, tell me if there's something you want to know! :-) // 


Når fikk du vite hvilket resort du skulle bo på?
Dette fikk jeg vite så og si med en gang jeg fikk vite at jeg vant konkurransen. De andre hadde vel visst hva slags resort vi skulle bo på en stund allerede. Jeg vant jo ikke konkurransen før en og en halv uke før avreise. Tror de bruker samme hotell hvert år og det heter International Palms Resort Cocoa Beach.  

Hvordan var resortet?
Jeg synes ikke resortet kunne vært noe bedre, det hadde alt! Rommene var ikke så værst, bassenget var bra og utstyrt med poolbar med tidenes beste smoothies og milkshakes, det var mulighet for å spille tennis, volleyball og basket der og Mambos restauranten som ligger så og si på stranden hadde deilig cheeseburger som var billig! Det var også vaskemaskin og tørketrommel der, så om du reiser trenger du ikke ha med alt du har av klær og undertøy, pakk så lite som mulig! For de av dere som heller ikke ønsker å ha med egen pc så er det pc'r nede i lobbyen som hotellets gjester kan bruke gratis. Det er også en kiosk på hotellet som selger solkrem, is, brus, godteri og suvernirer :-)


Her spiller vi tennis, dødsvarmt, men dødsgøy! 
  

Måtte du dele dobbelseng med en tilfeldig person?
Haha morsomt spørsmål! I Miami så var vi 5 stykker på et firemannsrom, vi hadde jo ikke rukket å bli kjent med så mange enda så de to første nettene sov jeg i samme seng som Una, som da var en av de jeg nesten ikke hadde snakket med, men som dere sikkert har fått med dere ble Una og jeg kjempe gode venner og hun er langt i fra en random lenger! :-D  
Her er vi på rommet i Miami. 

Hvor mange var dere på ett rom?
På resortet i Cocoa Beach bodde vi to på hvert rom og min roomie var Una!  

Dere sov jo på forskjellige rom, kunne man velge selv hvem man ville dele rom med, og hvor mange måtte man være? Kunne man liksom bestemme det osv..?
I Miami fikk vi ikke bestemme rommene våre selv, men alle kom på rom med like nasjonaliteter og ca. lik alder som seg selv. Mens vi var i Miami måtte vi skrive på en liste hvem som skulle ligge på rom med hvem, men man kunne bare være to. Både Una og jeg reiste alene og vi hadde jo allerede delt seng i to netter så vi tenkte, hvorfor ikke være roomies resten av oppholdet? Vi hadde jo allerede da fått ganske god kontakt. Vi skrev på listen at vi ville ligge på rom sammen og voila vi lå på rom sammen i fire uker.  

Hadde dere do og dusj på rommene deres?
Ja vi hadde do og dusj på rommene våre, kjøleskap og aircondition som til og med jeg forstod meg på! Man har ikke felles bad sånn som i  for eksempel California på campuset der :-)   

Er det lang til stranden fra der dere bor? 
Nei, stranden er ikke et steinkast unna hotellet en gang. Det er kjempepraktisk og stranden er helt nydelig! 


Her ser dere overgangen fra hotellet til stranda! Bare å gå gjennom restauranten Mambos så var du på den kritthvite sanda! 
Var det mange folk fra Florida som var på samme strand som dere?
Ja, stranda er for alle! Var både lokale der og folk fra andre steder der, men stranden er ikke overfyllt av masse folk, den er akkuratt passe! :-) Ganske gøy, for folk hører du ikke er amerikansk og de kommer bort og snakker med deg og er dødsinteresserte i hva du driver med, hvor lenge du har hatt engelsk og alt mulig sånn. Satt til og med også barnevakt for en random på stranden den ene dagen. Haha, folk er virkelig ikke sjenerte i USA. Hvor varmt var det der, sånn ca? 
Hmm det var vel rundt 30-40 grader celcius, men det kjennes utrolig mye varmere på grunn av det tropiske klimaet der, luften er liksom så tung og varm.  

Kan du fortelle litt om shoppingmulighetene og hvor ofte dere shoppet?
Jaaa!! Det skal jeg med glede fortelle om! :-) Det var ingen steder å shoppe sånn rett utenfor hotellet, men 10 minutter i buss førte oss til en butikk som heter Ron Jon. Det er en lokal surfebutikk som selger alt av bikinier, sko, suvernirer, surfebrett, longboard, klær osv! Kjempekul butikk som alle burde dra innom! Ellers var det optional shopping days. Det var shopping hver tirsdag og da dro bussene inn til litt større kjøpesenter og outlets i Orlando. Bussturen tok en og en halv time, men det går fort med godt humør. Kjøpesenterene vi dro til var Florida Mall, Millenium og Premium Outlets. Er ikke helt sikker på sistnevnte siden jeg valgte å ikke være med dit. Ellers var vi jo også i St. Augustine, der var det også litt shoppingmuligheter og da vi reiste hjem igjen var vi innom Dolphin Mall i Miami i og med at vi hadde så god tid. 
Er Victoria's Secret og/eller Topshop i nærheten? 
Nei, ingen av de nevnte lå i nærheten av hotellet. Victoria's Secret er å finne på de fleste kjøpesenter/outlets og Topshop så jeg faktisk ikke i det hele tatt mens jeg var der. 

Er det langt til skolen fra der dere bor?
Nei, skolen er i andre-etasjen over resepsjonen. Med andre ord så lå skolen på hotellet.  

Hvordan var skolen?
Skolen var egentlig helt grei. En skoledag varer fra 9-12:15 på tirsdag, onsdag og fredag og 13:30-17:00 på torsdager. Da hadde vi først engelsk-time som noen ganger var så kjedelig at jeg holdt på å dø, men også noen ganger så gøy at jeg også holdt på å dø haha! Deretter hadde vi "break" i en halvtime for så å ha kulturklasse, det var dette som var det morsomste spør du meg. I engelsken lærte vi gramatikk og snakket mye engelsk, hørte på tekster laget brosjyrer som omhandlet forskjellige ting og fremførte det. I kulturklassen snakket vi om amerikansk kultur og sånn, lærerene våre var også så snille at de hadde laget et helt Thanksgiving måltid til oss så vi skulle få kjenne at all amerikansk mat ikke var fast food. De andre klassene lekte veldig mye og ble veldig gode i engelsk bare av å leke! :-) Hvert nivå passer for hver og en.  

Måtte du snakke høyt om deg selv i timen ellernoe?
Nei, eller det eneste vi gjorde var å si navnet vårt, hvor vi var fra og hva slags hobbyer vi hadde. 

Måtte dere lese høyt og ha framføringer?
Ja, vi måtte lese høyt og besvare oppgaver foran klassen, men tror det bare var vi som gjorde det på den måten. Vi hadde også framføringer som for eksempel moteshow, skulle prøve å "selge" ting osv. Det var vel egentlig det som var det morsomste med skolen, det var så gøy å se hvor flinke alle sammen var og at folk turte å dra den helt ut! Skulle seriøst ønske noen filmet moteshow visningen til Elsa og meg så dere fikk sett den! 


Car Washen var forresten en del av skolen. Plakatene lagde vi i timen :-) Her ser dere Elsa, Ingrid, Maria og Nidhi sin fantastiske plakat! 

Hvordan var placement testen? 
Jeg synes selv at placement testen var veldig enkel, det var en multiple choice prøve (avkrysning) og du hadde 3 eller 4 svaralternativer. På placement testen var det også en lytteoppgave som også var generelt enkel, det var avkrysning der og så det gikk fint som bare det, var ikke noe å grue seg til akkurat. Den prøven som var værst var vel egentlig sluttprøven for å se om vi hadde forbedret oss. Den var dødsvanskelig...   

Hvordan var reglene? 
Vi måtte forholde oss til Florida's lover, EF sine regler, bussregler, skolerelger og samt hotellets regler. Det var egentlig ikkenoe stress spør du meg. Vi hadde innetid klokken 23.00 på hverdager og 24.00 i helger, det var vel kanskje den viktigste. Vi var også nødt til å møte tidsnok hele tiden. Om dere vil ha litt mere input på reglene så må dere si ifra, dette innlegget blir så langt om jeg skal skrive ned alt.

Synes du det ble for lenge med så mange uker? 
NEI!  

 

NOE DERE FØLER DERE IKKE FIKK SVAR PÅ?

-Turi

3 kommentarer
10.08.2012

Elsa sier:

yeeeeeeey i am in your blogg!! ❤❤❤ lovely pics, as always.


Hanne Barlund sier:

Hvilken nivå på engelsken kom du på?

Om man velger classic istedetfor international, kommer man på samme sted som du var på?

Må man framføre ting foran andre, eller slipper man det hvis man har framføring frykt?`

Er de norske lederne med i skole timene?

Lå det andre hotell i nærheten?


chionaaida- 1 kommentar til meg, 2 til deg! sier:

hvor gammel var den yngste på språkreisen?


Legg gjerne igjen en kommentar:

hits