SVAR PÅ SPØRSMSRUNDEN FLORIDA: Praktisk og reisen


Heihei! Nå kommer spørsmålsrunden der det praktiske rundt flyreisen, bagasje og det å reise alene kommer mest fram!

//Hi everyone!
I will not translate this to english, but ask me if there's anything you want to know. xoxo :* // 

 

Hva er egentlig EF språkreiser? 
EF språkreiser er rett og slett et av mange firmaer som "arrangerer" språkreiser, high school years osv. Dere kan lese mer om EF på www.ef.no... 

Hvor mange kilo baggasje var lov?
Det var lov å ha 24 kilo baggasje begge veiene.  

Hva lønnet det seg å pakke med seg, og hva var mindre nødvendig?
Det lønnet seg å ha med seg et badehåndkle, var badehåndkler ved bassenget der så var ikke nødvendig med flere. Det var også lurt å ha med seg paraply ;-) Noe som kanskje var litt mindre nødvendig å ha med seg var vel egentlig rettetang, det er ALLTID noen som har det med seg som du kan låne av.  

Var det noe du glemte å ta med deg til Florida? (hårføner, paracet etc...) 
Nei, jeg hadde husket alt jeg måtte ha med + litt ekstra haha! 

Hadde du overvekt? Hvor mye kostet det for overvekt og eventuelt en ekstra kolli? 
Jeg hadde hatt overvekt hvis ikke jeg skulle hatt en kolli til. Tror det kostet 60 dollar (360 kroner) for overvekt uansett hvor mye overvekt du hadde. Dette er jeg ikke helt sikker på da i og med at ikke jeg opplevde dette. For kolli kostet det også 60 dollar, det var dette jeg benyttet meg av.  

Hvor mye lommepenger hadde du med deg og hvor mye brukte du?
Jeg hadde egentlig ikke med meg noe spesielt av lommepenger. Planen var egentlig at far skulle overføre 2500 kroner i uken sånn som det stod det var anbefalt på EF sine sider, men i og med at vi måtte betale alle aktivitetene samtidig ba jeg han overføre 5000 med en gang så jeg kunne overleve de neste to ukene. Jeg kan si med en gang at det som stod anbefalt på EF sine sider var litt for lite. Etter fire uker brukte jeg 17 000 kroner tror jeg....  

Brukte alle ca. like mye lommepenger?
Det her er jeg ikke helt sikker på, men tror de fleste varierte fra 10 000kr-30 000kr. TROR JEG.  

Når bestilte du reisen?
Som mange av dere sikkert vet så bestilte jeg aldri reisen i og med at jeg vant den... Men de jeg har snakket med bestilte den på høsten. 

Betalte du hele språkreisen med en gang, eller delt opp i flere omganger?
Dette vet jeg heller ikke men spurte Susipusi om dette og hun sa: ehehehehe, tror det va delt opp, meen e isje sikker, mamma så betalte:P 

Hvordan var flyturen, og hvor lang var den?
Flyturen var ikke så lang og ille som jeg hadde forventet. Vi fløy først til London, noe som tok 2 timer, deretter til Miami som tok ca. 8 timer. Vi fløy med selskapet British Airways og det var kjempefine fly med tv-skjerm i seteryggen der du kunne velge om du ville se på film, tv-serier eller høre på musikk. De hadde også et veldig stort utvalg av filmer og serier.  

Hvor mange og lange mellomlandinger hadde dere? 
Vi mellomlandet i London både til og fra. Da vi skulle til Miami hadde vi 5 timer på flyplassen, noe som mest sansynlig bare var uflaks. Da vi skulle hjem igjen hadde vi ikke tid på flyplassen i det hele tatt og vi måtte løpe gjennom sikkerhetskontrollen i og med at gaten drev å stengte da vi landet.  

Reiste du alene? Hvordan var det?
Ja, jeg reiste alene og visste bare hvem Therese og Tuva var. Jeg var kjempenervøs og skrev faktisk et innlegg om dette natten jeg reiste. Det kan dere lese her: LINK 

Var det flere som reiste alene? 
Ja, det var ganske mange som reiste alene, var omtrent halvparten som reiste med noen og halvparten som reiste alene. Jeg vil anbefale å reise alene, føler liksom at da har du ikke noe valg i å bli kjent med noen, du må med en gang du kommer dit.  

Er det lett å få venner? 
Ja, det er kjempelett å få venner! Det er hvertfall ikke noe problem når du reiser til Florida. Vi var en liten gruppe i forhold til andre destinasjoner og alle sammen ble ganske tette og sammenspleiset. 

Var det gutter som reiste, og hvor mange? (fra Norge, Spania, Italia osv) 
I Norge virker det som om at språkreiser er mer en "jentegreie". I gruppa vår var 4 (inkludert lederen vår Sigurd) av 28 gutter, de guttene ble tatt godt vare på for å si det sånn! I den Italienske gruppen var Emma den eneste jenta, de var 17 italienere om ikke jeg tar helt feil.Blandt spanjolene og franskmennene virker det som om at fordelingen er litt lik, men tror muligens det bikker mot flest gutter der også, er ikke helt sikker da.  


Meg og Beeearnaar! En av de norske guttene! 

Hvor gamle var de fleste på språkreisen? 
Jeg tror gjennomsnittsalderen på språkreisen var de som var født i 1995 eller 1996 blandt alle landene. Tror alikevel ikke du vil føle deg liten og utelatt som 97'er eller 98'er av den grunn :-)  


Håper dere er fornøyde, den spørsmålsrunden her har tatt veeeeldig mye av min tid! Om det er noe du lurer på som omhandler det praktiske som du ikke får svar på her. Kontakt meg personlig vær så snill. 

-Turi

9 kommentarer
09.08.2012

Susipusi sier:

Hahahah, Måtte le litt nå turi<3 susipusi savne deg kjempemasse!


Elise sier:

Tror igrunn jeg fikk svar på alt jeg lurte på! Høres ut som litt av en opplevelse :-)


Linn sier:

Det ser så utrolig gøy ut! Bra svart :-))


Pinja sier:

kjempe fine svar! Skulle bare si at eg er faastleser og er stolt av det! Hadde blitt kjempe glad for kommentar tilbake!


drømmebiblioteket sier:

Så bra svart! kan tenke meg du hadde det helt supert på språkreise :)


sier:

man fikk ha med seg 24 kilo i baggasje, ikke 23 ; )) betalingen blir på en måte delt opp i to deler, først et depositum på 4500 kr som må betales så og si med en gang man bestiller, så skal resten være betalt innen mai er omme, det året språkreisen er.


sier:

du svarte ikke på noen av mine spørsmål, takk for det!


Elsa sier:

hihi i love the pic of bearnar and you, so cutie :)


Legg gjerne igjen en kommentar:

hits