My dream!


I dag er det tredje gangen jeg er inne på vigo.no for å endre videregående valget mitt. Dette valget er veldig vanskelig for meg, jeg er bare ei lita jente som snart fyller 16 år og skal bestemme hva jeg skal jobbe med i 40 år.

Det har vandret gjennom at jeg vil til utlandet vg2 og komme vekk vekk fra Norge, enten oppleve USA eller et annet sted, bli mer selvstendig. Jeg kjenner allerede nå at jeg vil endre tilbake til studiespessialisering..


Ta utgangspunkt usa, oppleve de gule skolebussene man ser på film, skapene alle klistrer ting på og alle aktivitetene som er etter skoletid!

Jeg vil også jobbe med mennesker / ungdom som ikke har det så bra. Da kan jeg gå studiespes og ta høyskole. For jeg føler jeg er en person det går ann å snakke med, familie sier til meg at jeg har taleferdigheter. Og opplever at hvis venner har noen problemer kommer de til meg, og det er jeg veldig glad for. Jeg vil hjelpe mennesker. Kanskje noe som har med barnehvern og gjøre? Jobbe på psykriatisk sykehus / sykehjem.Men noe som virkelig er drømmen er å kunne jobbe med hår, sminke og style. Jeg har alltid likt det! Sier aldri nei, om noen spør om jeg kan sminke dem, hjelpe dem med håret, farge håret eller stripe håret. Jeg synes det er utrolig gøy! Og jeg liker å leke litt med sminke, men tørr ikke å gå offentlig med det. Jeg har desverre ikke nok selvtillit.
Tenk så gøy... Style opp folk, være kreativ, finne et sted, ta bilder av personen.. Er det da lurt å gå design - frisør også lære? For jeg vil også inn på en privatskole som man lærer mer. Da går det kanskje ann å gå studiespes og der etterpå? Blir utrolig masse lån, men jeg vil leve av drømmene mine!

 

Så jeg håper dere vil gi meg noen råd?
Takk på forhånd!

Vil dere kanskje at jeg kan style Thea & Turi også tar vi en photoshoot så dere får se?

- Henriette

5 kommentarer
28.02.2012

qbm sier:

Det er et vanskelig valg med tanke på at det er en oppbygging til jobben din :/


Elsa sier:

Åååhh, det er så vanskelig.. Husker jeg var sånn! Men jeg syns du bør gå design og håndverk 2 år på Katta først, så tar du studiespes (påbygg) det 3. året. Da kan du komme inn på både barnevern på høyskole senere, ta fagbrev som frisør (være lærling), gå flere frisørskoler (kanskje noen i utlandet) og gjøre akkurat som du vil :D Du kan faktisk ta påbygg som privatist, samtidlig som du er lærling som frisør. Det er så mye info dere ikke får når dere søker, men mulighetene er mange :)


- Henriette sier:

Elsa:

Jeg har endret det igjen: Studiespes, håper på utlandet også tar jeg privatskole i frisør/makeup artist, eller om jeg går noe innen helse på høyskole :) det får jeg finne ut av hvertfall når jeg er så usikker som jeg er nå! Men takk for tipset!


Elisabeth sier:

SV: tusen takk for kommentar. Har du også en slik rockering ? :)


Thea sier:

Elisabeth, Både turi og henriette har sånn rockering, men jeg har ikke skaffet meg men prøvd det veldig mange ganger :)


Legg gjerne igjen en kommentar:

hits