Det neste skrittet


Husker da jeg var liten. Skulle begynne i barnehagen, den kriblene følelsen og forventningene man har. Skrittet da man går inn porten, føler seg trygg når man holder mamma's hånd, men samtidig utrolig utrygg. Se alle barna leke.

Samme med barneskolen, da var følelsen like dan, bare man følte seg litt større, men samtidig liten for de store 7. klassingene. Tryggheten kom da vi fikk faddere som vi kunne være med og spørre om ting. Alle bli kjent lekene vi hadde. Og ikke minst ingen bekymringer - all den gleden barn sprer.Plutselig er du ferdig med 7. klasse, har fått brev i posten om hvilken ungdomskole du skal begynne på. Det er avslutning. 2 måneder med sommerferie, og plutselig står du på ungdomskolen. Føler deg som den minste igjen, men samtidig stor som skal begynne på ungdomskolen. Treffer nye venner, kommer kanskje i et annet miljø? Får nye venner?
Så har 3 år plutselig gått og dagen kommer da du skal søke videregående.. Den følelsen satt jeg med idag, hele forrige uke følte jeg meg ganske sikker på hva jeg skulle søke. Men da jeg satt med pc'en forran meg og skulle velge, ble 2. og 3. valget veldig vanskelig.. Dette er et valg som handler om utdanningen din til hva du skal drive med resten av livet. 
For min del så hadde ikke jeg det beste snittet i år, desverre, men jeg søkte media og kommunikasjon fordet, Helse og sosial på 2. valg og til slutt ble det studiespessialisering med formgivingsfag.Midt i sommerferien går man og tenker på at man skal få vite hva man skal starte på til høsten, en kriblende følelse.
Sommerferien er ferdig, og igjen føler du deg som den minste, men stor som begynner første del av utdanningen din.

 

Kjenner dere, dere igjen i dette?
Og hva har dere søkt på videregående?

- henriette

 

6 kommentarer
30.01.2012

elsbildeogvideo sier:

kjenner meg igjen med det fra barneskolen til ungdomsskolen ;) vil søke på mk, men får nok for dårlig snitt, må skjerpe meg :p


- Henriette sier:

Elisabeth: ikke tenkt på det nå, du har igjen 2 år før du skal søke, lang tid igjen :)


malinsaettem sier:

jeg søkte medier og kommunikasjon, design og håndverk og service og samferdsel :-)


mina sier:

har ikke satt opp endelig ønsker, eller trykka "søk skole" enda liksom, men har vært inne på vigo, og satt opp 3 ønsker:) idrett på storhamar 1. valget, studiespes med formgiving på 2. og mk på 3:) blir nok sånn, må bare få tid til å fullføre søknaden, hihi:)


lifeassusanne sier:

jeg har søkt påbygg! :) men hvis jeg skal komme inn må jeg jibbe for det!


Ottar sier:

1 | RMRMF1 | Restaurant- og matfag

2 | SSSSA1 | Service og samferdsel

3 | ELELE1 | Elektrofag


Legg gjerne igjen en kommentar:

hits